Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
-
Geniusz
- Użytkownik
- Posty: 189
- Rejestracja: 26 wrz 2007, o 21:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Koluszki
- Podziękował: 8 razy
Post
autor: Geniusz »
w jaki sposób narysować wykres funkcji?
\(\displaystyle{ y= \frac{|sinx|}{sinx}}\)
-
soku11
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Post
autor: soku11 »
\(\displaystyle{ y=\begin{cases} 1\;\;\mbox{dla }\; \sin x>0\\
-1\;\;\mbox{dla }\; \sin x}\)
-
Geniusz
- Użytkownik
- Posty: 189
- Rejestracja: 26 wrz 2007, o 21:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Koluszki
- Podziękował: 8 razy
Post
autor: Geniusz »
Ok wielkie dzięki za pomoc :]