Tozsamosci trygonometryczne - zadanie.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kruk87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 29 paź 2005, o 18:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom

Tozsamosci trygonometryczne - zadanie.

Post autor: kruk87 »

\(\displaystyle{ \frac{1}{1+\sin }+\frac{1}{1-\sin\alpha}=?}\)
ja to rozwiazalem tak:

\(\displaystyle{ \frac{(1-\sin\alpha)+(1+\sin )}{1-\sin^2\alpha}=\frac{1-\sin\alpha+1+\sin\alpha}{\cos^2\alpha}=\frac{2}{\cos^2\alpha}}\) i mam takie pytanie czy to dobrze jest?



[Tego posta poprawiłem, proszę, zapoznaj się z TeXem- Tristan]
Awatar użytkownika
Tristan
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2353
Rejestracja: 24 kwie 2005, o 14:28
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 27 razy
Pomógł: 557 razy

Tozsamosci trygonometryczne - zadanie.

Post autor: Tristan »

Nigdzie się nie pomyliłeś. Ale czy do tego masz dość? Na tym jest koniec zadanka?
kruk87
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 29 paź 2005, o 18:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Radom

Tozsamosci trygonometryczne - zadanie.

Post autor: kruk87 »

nie to jest fragment reszte rozwiazalem a tu mi jakos tak nie podchodzilo dzieki za odpowiedz i przerobke
ODPOWIEDZ