Rozwiaż nierówność trygonometryczną z tangensami

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
camil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 19 paź 2005, o 19:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 2 razy

Rozwiaż nierówność trygonometryczną z tangensami

Post autor: camil »

\(\displaystyle{ \tan^3{x} + \tan^2{x} + \tan{x} + 3 > 0}\)

Proszę o pomoc.
Awatar użytkownika
kuch2r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2302
Rejestracja: 18 paź 2004, o 18:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Ruda Śląska
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 408 razy

Rozwiaż nierówność trygonometryczną z tangensami

Post autor: kuch2r »

\(\displaystyle{ x\not= \frac{\pi}{2}+2k\pi\\tgx=t\\t^3+t^2+t+3>0}\)
camil
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 19 paź 2005, o 19:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 2 razy

Rozwiaż nierówność trygonometryczną z tangensami

Post autor: camil »

mało sensowne :] policz hornerem pierwiastek... czy Ci wyjdzie
ODPOWIEDZ