Narysuj wykresy funkcji:
1. \(\displaystyle{ y= \sin x \cos x}\)
2. \(\displaystyle{ y = |\cos^4 x - \sin^4x|}\)
3. \(\displaystyle{ y = \sin^2 x - \cos^2 x}\)
Proszę o wskazówki pomocne w celu narysowania tych wykresów.
Pozdrawiam
Maks
Rysowanie wykresów, funkcje
- Lider_M
- Użytkownik
- Posty: 867
- Rejestracja: 6 maja 2005, o 12:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: MiNI PW
- Pomógł: 258 razy
Rysowanie wykresów, funkcje
1. \(\displaystyle{ y=\frac{1}{2}\sin 2x}\)
2. \(\displaystyle{ y=|(\cos^2x-\sin^2x)(\cos^2x+\sin^2x)|=|\cos 2x\cdot 1|=|\cos 2x|}\)
3. \(\displaystyle{ y=-(\cos^2x-\sin^2x)=-\cos 2x}\)
Powinno pomóc
2. \(\displaystyle{ y=|(\cos^2x-\sin^2x)(\cos^2x+\sin^2x)|=|\cos 2x\cdot 1|=|\cos 2x|}\)
3. \(\displaystyle{ y=-(\cos^2x-\sin^2x)=-\cos 2x}\)
Powinno pomóc