przedstaw w postaci iloczynu
a)
\(\displaystyle{ sinx+cosx}\)
b)
\(\displaystyle{ 0,5-cosx}\)
przedstaw w postaci iloczynu
- Ptaq666
- Użytkownik
- Posty: 478
- Rejestracja: 10 wrz 2006, o 13:14
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Piła / Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 154 razy
przedstaw w postaci iloczynu
a)
\(\displaystyle{ \sqrt{2}sin(x+\frac{ \Pi }{4})}\)
b)
\(\displaystyle{ -2sin( \frac{ \frac{ \Pi }{3}+x}{2})sin( \frac{ \frac{ \Pi }{3}-x}{2})}\)
Pasuje ?
\(\displaystyle{ \sqrt{2}sin(x+\frac{ \Pi }{4})}\)
b)
\(\displaystyle{ -2sin( \frac{ \frac{ \Pi }{3}+x}{2})sin( \frac{ \frac{ \Pi }{3}-x}{2})}\)
Pasuje ?