Wyznacz miarę łukową kątów

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
worms99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 9 gru 2007, o 15:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 8 razy

Wyznacz miarę łukową kątów

Post autor: worms99 »

22 stopnie i 30 minut = 30min=0,5stopnia czyli 22stopnie +0,5 stopnia = 22,5 czyli na to wychodzi ze 180stopni /22,5= pi/8 czy to jest dobrze i czy ktos moze mi wytłumaczyć dlaczego 30 min to 0,5 ;] zrobiłem to zadanie nie wiem nawet jak nie moge pojąć tego z tymi 30 min;/ pomocy
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

Wyznacz miarę łukową kątów

Post autor: Szemek »

dobrze jest

60 minut to ... godzina
albo jeden stopień jeśli chodzi o kąt
worms99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 9 gru 2007, o 15:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 8 razy

Wyznacz miarę łukową kątów

Post autor: worms99 »

Dzieki bardzo ;]
ODPOWIEDZ