cosinus i sinus

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
jurekl
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 10 sty 2008, o 20:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: POLSKA
Podziękował: 2 razy

cosinus i sinus

Post autor: jurekl »

Witam! Może mi ktoś wytłumaczyć jak zrobić takie coś


\(\displaystyle{ {\cos\alpha}=}\) = 0,309
\(\displaystyle{ {\alpha}= ?}\)
blost
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1994
Rejestracja: 20 lis 2007, o 18:52
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 52 razy
Pomógł: 271 razy

cosinus i sinus

Post autor: blost »

nie mam pojecia jak robic to bez kalkulatora ale tu masz fajnie opisane jak z nim:)
ODPOWIEDZ