nierównośc

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
maxik12

nierównośc

Post autor: maxik12 »

proszę o rozwiazanie tej nierownosci. chodzi mi tylko o ostateczny wynik, chce sprawdzic czy mam tak samo: nie piszcie mi obliczen
1-2cosx>0
Awatar użytkownika
bolo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2470
Rejestracja: 2 lis 2004, o 08:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: BW
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 191 razy

nierównośc

Post autor: bolo »

Wedle mnie, tyle:
\(\displaystyle{ x\in(\frac{\pi}{3}+2k\pi\,;\,\frac{5}{3}\pi+2k\pi)}\)
ODPOWIEDZ