równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
see-you
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 144
Rejestracja: 8 maja 2007, o 17:53
Płeć: Kobieta
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 3 razy

równanie

Post autor: see-you »

Rozwiąz równanie: \(\displaystyle{ \frac{x}{|x|} + cos \frac{x-|x|}{2} =0}\)
Awatar użytkownika
klaustrofob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1984
Rejestracja: 11 lis 2007, o 07:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: inowrocław
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 607 razy

równanie

Post autor: klaustrofob »

x=0 - wykluczone. dla x>0 równanie ma postać \(\displaystyle{ 1+\cos 0 = 0}\) - sprzeczne. dla x
ODPOWIEDZ