Narysuj wykres funkcji i wykaż, że ...

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Jessica
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 17 sie 2004, o 13:43

Narysuj wykres funkcji i wykaż, że ...

Post autor: Jessica »

TO ZADANIE SPECJALNIE DLA BOŻE!
Dana jest f-cja f(x)=cos (do kwadratu)+cos (do kwadratu)(x+pi/3)-cosxcos(x+pi/3).wykaż,że f-cja f(x)jest f-cją stałą inaszkicuj wykres f-cji g,gdy g(x)=f(x)+cosxcos(x+pi/3).
Tak mądra osoba jak ty BOŻE nie powinna mieć problemu,co?mam nadziej że dostane odpowidz i nie zapominaj ze ja mam do tego zadania odp.bo musiałam to robić zadanie jak zdawałam na ocene...to dla ciebie nie ważne nie będę sie chwlić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!czekam na odp.od ciebie do jutra.
Awatar użytkownika
Zlodiej
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1910
Rejestracja: 28 cze 2004, o 12:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 108 razy

Narysuj wykres funkcji i wykaż, że ...

Post autor: Zlodiej »

https://www.matematyka.pl/viewtopic.php?t=425

Na tej stronie są podane oznaczenia uzywane na tym forum. Prosze sie do nich dostosować (chodzi o kwadraty) w przeciwnym wypadku temat zostanie zablokowany.
boze

Narysuj wykres funkcji i wykaż, że ...

Post autor: boze »

Jessica pisze:Dana jest f-cja f(x)=cos (do kwadratu)+cos (do kwadratu)(x+pi/3)-cosxcos(x+pi/3).wykaż,że f-cja f(x)jest f-cją stałą inaszkicuj wykres f-cji g,gdy g(x)=f(x)+cosxcos(x+pi/3).

ekhm
fx = cos ( do kwadratu ) + bleble

chcialbym znac argument przy tym pierwszym cos^2 ( )
i tu brakuje argumentu jak poprawisz to pogadamy
a zadanie nie powinno byc trudne WYSTARCZY MIEC TABLICE MATEMATYCZNE ZE WZORAMI TRYGONOMETRYCZNYMI!!!
Jessica
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 17 sie 2004, o 13:43

Narysuj wykres funkcji i wykaż, że ...

Post autor: Jessica »

sory,ale tam są wszystkie dane podane i nic nie ma do poprawiania.ja to zadanie rozwiązywałam i jakoś sobie dałam rade z tymi danymi co masz podane,więc czekam na odp.
event
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 45
Rejestracja: 9 lip 2004, o 00:41

Narysuj wykres funkcji i wykaż, że ...

Post autor: event »

boze ma racje, pierwszy cosinus nie ma argumentu.
boze

Narysuj wykres funkcji i wykaż, że ...

Post autor: boze »

tam brakuje x (ale jak ktos jest slepy )

jak sie go wstawi
wychodzi fx=3/4 a dowod wklepie jeszcze dzis jak mi sie bedzie chcialo
ODPOWIEDZ