wykresy funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kkuubbaa88
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 147
Rejestracja: 9 mar 2008, o 16:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 1 raz

wykresy funkcji

Post autor: kkuubbaa88 »

drobny problem mam z wykresami... nie wiem jak je rysowac ? w przypadku paraboli obliczalo sie miejsca zerowe, wierzolek, a tutaj ani be ani me. Prosze o pomoc, oraz jakies informacje jak powinno sie rysowac wykresy funkcji trygonometrycznych.

\(\displaystyle{ f(x)=sin2x D=}\)
\(\displaystyle{ f(x)=3 ft| cosx \right| D=}\)
\(\displaystyle{ f(x)=sin2x D=}\)
\(\displaystyle{ f(x)=sin(x- \frac{\pi}{4} ) D=}\)
\(\displaystyle{ f(x)=ctg( \frac{\pi}{2} ) D= \ {0}}\)
Awatar użytkownika
Hausa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 448
Rejestracja: 25 sty 2010, o 17:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Szastarka
Podziękował: 13 razy
Pomógł: 50 razy

wykresy funkcji

Post autor: Hausa »

Musisz się wzorować na gotowych wykresach np y=sinx itd, tylko odpowiednio je przekształcać
opti
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 323
Rejestracja: 29 lis 2009, o 17:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wawa
Podziękował: 53 razy
Pomógł: 46 razy

wykresy funkcji

Post autor: opti »

Skorzystaj ze strony
ODPOWIEDZ