wyznacz rozwiązania spełniające nierówność

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
wielgi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 7 kwie 2008, o 17:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Garwolin
Podziękował: 1 raz

wyznacz rozwiązania spełniające nierówność

Post autor: wielgi »

rownania \(\displaystyle{ \sin^{4}x+\cos^{4}x=\cos 2x}\) ktore nalezą do przedziału \(\displaystyle{ }\) i spelniają nierownosc \(\displaystyle{ \sin x+\cos(0,5x)>0}\)
Ostatnio zmieniony 21 kwie 2008, o 19:37 przez wielgi, łącznie zmieniany 1 raz.
Brzytwa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 879
Rejestracja: 1 wrz 2007, o 13:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 221 razy

wyznacz rozwiązania spełniające nierówność

Post autor: Brzytwa »

Zarówno \(\displaystyle{ sinx}\), jak i \(\displaystyle{ cos\frac{x}{2}}\) są w przedziale \(\displaystyle{ }\)
ODPOWIEDZ