rozwiaz nierownosc

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
wielgi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 7 kwie 2008, o 17:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Garwolin
Podziękował: 1 raz

rozwiaz nierownosc

Post autor: wielgi »

\(\displaystyle{ cos2x/cosx (0,Pi)}\)
Awatar użytkownika
Viathor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 336
Rejestracja: 20 paź 2007, o 11:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 96 razy

rozwiaz nierownosc

Post autor: Viathor »

\(\displaystyle{ cos2x}\)
Awatar użytkownika
wielgi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 85
Rejestracja: 7 kwie 2008, o 17:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Garwolin
Podziękował: 1 raz

rozwiaz nierownosc

Post autor: wielgi »

ale mozna mnozyc?
Brzytwa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 879
Rejestracja: 1 wrz 2007, o 13:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 221 razy

rozwiaz nierownosc

Post autor: Brzytwa »

Oczywiście \(\displaystyle{ cosx 0}\), czyli \(\displaystyle{ x \frac{\pi}{2}}\)

\(\displaystyle{ \frac{cos2x}{cosx} (\frac{5}{6}\pi,\pi) \ \ x (0,\frac{\pi}{2})}\)
\(\displaystyle{ x (0,\frac{\pi}{2}) \cup (\frac{5}{6}\pi,\pi)}\)
chris139
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 326
Rejestracja: 21 paź 2007, o 21:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 122 razy

rozwiaz nierownosc

Post autor: chris139 »

no a czemu nie
Brzytwa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 879
Rejestracja: 1 wrz 2007, o 13:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 221 razy

rozwiaz nierownosc

Post autor: Brzytwa »

bo nie znasz znaku \(\displaystyle{ sinx}\)
ODPOWIEDZ