Inne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Casperklug
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 19 kwie 2008, o 19:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: NCL

Inne

Post autor: Casperklug »

1. rozwiaz rownianie:
tg\(\displaystyle{ ^{2}}\)(x+y)+ctg\(\displaystyle{ ^{2}}\)=1-2x-x\(\displaystyle{ ^{2}}\)

2.dana jest funkcja f(x)=cosx
a) wyznacz zbior wartosci funkcji g(x)=sinx-f(x)+2
b) wyznacz te wartosci paramentru \(\displaystyle{ t\in}\) dla ktorych rownanie log\(\displaystyle{ _{1/3}}\)(x+1)-log\(\displaystyle{ _{1/3}}\)x-f(2t)=0 ma rozwazania

3.wyznacz zbior tych punktow plaszczynzny ktoryh wspolrzedne spelniaja rownanie sinx+siny=sin(x+y)

z gory dziekuje za wszelka pomoc
ODPOWIEDZ