Zad.
Rozwiazac nierownosc \(\displaystyle{ ctg(x- \frac{\pi}{4})< \frac{sin13}{cos103}}\)
Z gory wielkie dzieki
Rozwiazac nierownosc
-
- Użytkownik
- Posty: 54
- Rejestracja: 5 lut 2008, o 20:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Podkarpacie
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 8 razy
Rozwiazac nierownosc
Jeżeli z prawej strony równania, wartości są podane w stopniach, to:
\(\displaystyle{ \frac{ctgx ctg \frac{\pi}{4}+1 }{ctg \frac{\pi}{4}- ctgx }< \frac{sin13 ^{o} }{cos 90^{o} +13 ^{o} }}\)
\(\displaystyle{ \frac{ctgx+1}{1-ctgx} 1, to już jasne co dalej, chyba .}\)
\(\displaystyle{ \frac{ctgx ctg \frac{\pi}{4}+1 }{ctg \frac{\pi}{4}- ctgx }< \frac{sin13 ^{o} }{cos 90^{o} +13 ^{o} }}\)
\(\displaystyle{ \frac{ctgx+1}{1-ctgx} 1, to już jasne co dalej, chyba .}\)