Witam, otoz nie mam pomyslu na zadanie:
Oblicz \(\displaystyle{ sin\alpha, cos\alpha}\) , wiedzac ze \(\displaystyle{ ctg\alpha=-1,2}\) i \(\displaystyle{ \frac{3\pi}{2}}\)
oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych
- Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych
\(\displaystyle{ \frac{\cos }{\sin } = -1,2 \\
\cos = -1,2 \sin }\)
skorzystaj z jedynki trygonometrycznej
w czwartej ćwiartce \(\displaystyle{ \sin 0}\)
\cos = -1,2 \sin }\)
skorzystaj z jedynki trygonometrycznej
w czwartej ćwiartce \(\displaystyle{ \sin 0}\)
oblicz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych
moglibyscie pomoc jak to rozwiazac dalej, bo mam podobne zadanie