Rozwiąż równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 324
- Rejestracja: 28 mar 2008, o 09:23
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Opole
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 121 razy
Rozwiąż równanie
Wskazówka:
\(\displaystyle{ \bigwedge\limits_{x\in R} tg^{2}x + ctg^{2} x qslant 2}\),
\(\displaystyle{ tg^{2} x + ctg^{2} x = 2 \iff tg^{2} x = ctg^{2} x}\)
\(\displaystyle{ \bigwedge\limits_{x\in R} tg^{2}x + ctg^{2} x qslant 2}\),
\(\displaystyle{ tg^{2} x + ctg^{2} x = 2 \iff tg^{2} x = ctg^{2} x}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 941
- Rejestracja: 17 gru 2007, o 21:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kingdom Hearts
- Podziękował: 6 razy
- Pomógł: 222 razy
Rozwiąż równanie
\(\displaystyle{ \frac{1}{\cot^2\alpha}=\cot^2\alpha}\)
\(\displaystyle{ \cot\alpha=-1\vee\cot\alpha=-1\Rightarrow\alpha=\frac-{\pi}{4}\vee\alpha=\frac{\pi}{4}}\)
\(\displaystyle{ \cot\alpha=-1\vee\cot\alpha=-1\Rightarrow\alpha=\frac-{\pi}{4}\vee\alpha=\frac{\pi}{4}}\)