zbiór wartości funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
cyryl5
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 134
Rejestracja: 2 lis 2006, o 10:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Biała Podlaska
Podziękował: 13 razy

zbiór wartości funkcji

Post autor: cyryl5 »

Wyznacz zbiór wartości funkcji \(\displaystyle{ y=5-2sin^2x}\) gdzie \(\displaystyle{ x R}\)
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2008, o 19:26 przez cyryl5, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
dabros
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1121
Rejestracja: 2 cze 2006, o 21:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 48 razy
Pomógł: 4 razy

zbiór wartości funkcji

Post autor: dabros »

to zadanie było już na forum parę razy:
https://matematyka.pl/67303.htm
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

zbiór wartości funkcji

Post autor: Szemek »

\(\displaystyle{ -1 q \sin x q 1 \\
0 q \sin^2 x q 1 \\
-2 q -2 \sin^2x q 0 \\
3 q 5-2\sin^2x q 5}\)
ODPOWIEDZ