Trójkąt
-
- Użytkownik
- Posty: 1994
- Rejestracja: 20 lis 2007, o 18:52
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 52 razy
- Pomógł: 271 razy
Trójkąt
\(\displaystyle{ h = sin * 4}\)
\(\displaystyle{ |AC| = csc 30 ^{0} *h}\)
\(\displaystyle{ |AB| = cos 15 * 4 + cos 30 * (csc 30 ^{0} *h)}\)
\(\displaystyle{ P= \frac{sin * 4 * cos 15 * 4 + cos 30 * (csc 30 ^{0} *h) }{2}}\)
\(\displaystyle{ |AC| = csc 30 ^{0} *h}\)
\(\displaystyle{ |AB| = cos 15 * 4 + cos 30 * (csc 30 ^{0} *h)}\)
\(\displaystyle{ P= \frac{sin * 4 * cos 15 * 4 + cos 30 * (csc 30 ^{0} *h) }{2}}\)