zadanie
- RyHoO16
- Użytkownik
- Posty: 1822
- Rejestracja: 22 paź 2006, o 20:38
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: WLKP
- Podziękował: 46 razy
- Pomógł: 487 razy
zadanie
Obliczamy wysokość(H) i promień(r) i tych dwóch równań
\(\displaystyle{ H=9\sin75^{\circ} \ i \ r=9\cos 75^{\circ}}\)
Podstaw pod wzór \(\displaystyle{ V= \frac{1}{3} \pi r^2 H=243 \sin^2 75^{\circ} \cos 75^{\circ}}\)
\(\displaystyle{ H=9\sin75^{\circ} \ i \ r=9\cos 75^{\circ}}\)
Podstaw pod wzór \(\displaystyle{ V= \frac{1}{3} \pi r^2 H=243 \sin^2 75^{\circ} \cos 75^{\circ}}\)