zbiór wartości
-
- Użytkownik
- Posty: 19
- Rejestracja: 21 mar 2008, o 18:57
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 7 razy
- Pomógł: 2 razy
zbiór wartości
\(\displaystyle{ f(x)= 5 - 2sin^2x}\)
\(\displaystyle{ -1 < 5 - 2sin^2x < 1}\)
\(\displaystyle{ -6 sin^2x > 2}\)
\(\displaystyle{ ZW = (- \sqrt{3}, - \sqrt{2} ) ( \sqrt{2}, \sqrt{3} )}\)
\(\displaystyle{ -1 < 5 - 2sin^2x < 1}\)
\(\displaystyle{ -6 sin^2x > 2}\)
\(\displaystyle{ ZW = (- \sqrt{3}, - \sqrt{2} ) ( \sqrt{2}, \sqrt{3} )}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
zbiór wartości
squeaky, nie wiem kto cie tego nauczyl, ale to jest bez sensu
Prawidlowe rozwiazanie to np:
\(\displaystyle{ -1 qslant \sin x qslant 1\\
0 qslant \sin ^2x qslant 1\\
-1 qslant -\sin ^2x qslant 0\\
-2 qslant -2\sin ^2x qslant 0\\
3 qslant 5-2\sin ^2x qslant 5\\
3 qslant f(x) qslant 5\\
Y_w=[3;5]}\)
POZDRO
Prawidlowe rozwiazanie to np:
\(\displaystyle{ -1 qslant \sin x qslant 1\\
0 qslant \sin ^2x qslant 1\\
-1 qslant -\sin ^2x qslant 0\\
-2 qslant -2\sin ^2x qslant 0\\
3 qslant 5-2\sin ^2x qslant 5\\
3 qslant f(x) qslant 5\\
Y_w=[3;5]}\)
POZDRO