Nierówność...

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kajakov
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 13 lis 2007, o 19:52
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 38 razy

Nierówność...

Post autor: Kajakov »

\(\displaystyle{ \sqrt{3} sinx+cosx }\)
Brzytwa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 879
Rejestracja: 1 wrz 2007, o 13:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 221 razy

Nierówność...

Post autor: Brzytwa »

\(\displaystyle{ \sqrt{3} sinx+cosx sinx+sin\frac{\pi}{6} cosx < 0}\)
\(\displaystyle{ sin(x+\frac{\pi}{6}) < 0}\)
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2008, o 18:46 przez Brzytwa, łącznie zmieniany 2 razy.
Sig
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 4 mar 2008, o 20:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 15 razy

Nierówność...

Post autor: Sig »

\(\displaystyle{ \sqrt{3} sinx+cosx ft(- \frac{{\pi}}{6}+2k{\pi}; \frac{{\pi}}{6}+2k{\pi} \right) \cup ft( \frac{5{\pi}}{6}+2k{\pi}; \frac{7{\pi}}{6}+2k{\pi} \right)}\)
Brzytwa
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 879
Rejestracja: 1 wrz 2007, o 13:33
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 221 razy

Nierówność...

Post autor: Brzytwa »

Sig pisze:\(\displaystyle{ \sqrt{3} sinx}\)
ODPOWIEDZ