Rozwiaz rownanie
- Piotrek89
- Użytkownik
- Posty: 1051
- Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Górowo Iławeckie
- Pomógł: 278 razy
Rozwiaz rownanie
\(\displaystyle{ 2\sin x=\frac{\sin x}{\cos x}}\)
\(\displaystyle{ 2\sin x \cos x - \sin x =0}\)
\(\displaystyle{ \sin x(2\cos x -1)=0}\)
\(\displaystyle{ \sin x =0 \cos x=\frac{1}{2} \cos x 0}\)
\(\displaystyle{ 2\sin x \cos x - \sin x =0}\)
\(\displaystyle{ \sin x(2\cos x -1)=0}\)
\(\displaystyle{ \sin x =0 \cos x=\frac{1}{2} \cos x 0}\)