które równanie jest poprawne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
witek010
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 215
Rejestracja: 19 lut 2008, o 14:06
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 1 raz

które równanie jest poprawne

Post autor: witek010 »

\(\displaystyle{ f(x)=2x^2...}\)

oblicz
\(\displaystyle{ f(sinx)=0}\)

to jak powinienem zrobiC?:
\(\displaystyle{ 1. 2sin^2x...=0}\)
\(\displaystyle{ 2. 2sinx^2...=0}\)
Sig
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 87
Rejestracja: 4 mar 2008, o 20:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 15 razy

które równanie jest poprawne

Post autor: Sig »

poprawne jest pierwsze.
ODPOWIEDZ