wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Bartosz89M
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 188
Rejestracja: 23 lut 2008, o 18:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 119 razy

wykres funkcji

Post autor: Bartosz89M »

określ zbiór wartosci i naszkicuj wykres funkcji\(\displaystyle{ f:D R}\), jeśli
a)\(\displaystyle{ D= f(x)=cosx-1}\)

b)\(\displaystyle{ D= f(x)=sin(x- \frac{\pi}{4} )}\)

c)\(\displaystyle{ D= f(x)=2cosx}\)

d)\(\displaystyle{ D= f(x)=sin2x}\)

e)\(\displaystyle{ D=\{o}, f(x)= ctg\frac{x}{2}}\)

f)\(\displaystyle{ D=\ { -\frac{\pi}{2},\frac{\pi}{2} } f(x)=|tgx|+1}\)

g) \(\displaystyle{ D= f(x)=3 |cosx|}\)

h) \(\displaystyle{ D= f(x)=sin|x|}\)

i) \(\displaystyle{ D=\{o} f(x)=sinx \sqrt{1+ctg ^{2}x }}\)
blogger
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 30 kwie 2008, o 17:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Olsztyn

wykres funkcji

Post autor: blogger »

wie ktoś jak zrobić i?
matshadow
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 941
Rejestracja: 17 gru 2007, o 21:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kingdom Hearts
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 222 razy

wykres funkcji

Post autor: matshadow »

Zbiory wartości:
a)
b)
c)
d)
g)
h)

Wykresy dobrze rysuje Advanced Grapher
ODPOWIEDZ