Znajdź najw. wart funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
A4tech
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 26
Rejestracja: 25 mar 2008, o 17:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PiotrkówTrybunalski
Podziękował: 2 razy

Znajdź najw. wart funkcji

Post autor: A4tech »

Największą wartością funkcji y= 2cosx-3sinx jest
Ostatnio zmieniony 27 mar 2008, o 18:45 przez A4tech, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
miki999
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8691
Rejestracja: 28 lis 2007, o 18:10
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 36 razy
Pomógł: 1001 razy

Znajdź najw. wart funkcji

Post autor: miki999 »

Wydaje mi sie że 2 np. dla 0
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Znajdź najw. wart funkcji

Post autor: Lorek »

Ten temat!
\(\displaystyle{ y_{\max}=\sqrt{2^2+(-3)^2}=\sqrt{13}}\)
https://matematyka.pl/35088.htm
ODPOWIEDZ