wyznaczyć zbiór wartości

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
czarnulka89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 29 sty 2008, o 20:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: :))))
Podziękował: 17 razy
Pomógł: 2 razy

wyznaczyć zbiór wartości

Post autor: czarnulka89 »

wyznacz zbiór wartości funkcji \(\displaystyle{ f(x)= 5 - 2sin^{2}x}\) gdzie \(\displaystyle{ x R}\)
Awatar użytkownika
dabros
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1121
Rejestracja: 2 cze 2006, o 21:41
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin
Podziękował: 48 razy
Pomógł: 4 razy

wyznaczyć zbiór wartości

Post autor: dabros »

\(\displaystyle{ \sin x \\
\sin^{2}x \\
5-2\sin^{2}x }\)
kujdak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 546
Rejestracja: 12 paź 2007, o 20:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wlkp
Podziękował: 193 razy
Pomógł: 51 razy

wyznaczyć zbiór wartości

Post autor: kujdak »

https://matematyka.pl/65846.htm?highlight=#252527

proponuje skorzystać z opcji szukaj. Liczysz próbne arkusze, a większość zadania już się przewinęły przez forum ;]
ODPOWIEDZ