miejsca zerowe i zbiór wartości

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kocurka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 178
Rejestracja: 4 lut 2007, o 00:57
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnów
Podziękował: 130 razy

miejsca zerowe i zbiór wartości

Post autor: Kocurka »

Określ miejsca zerowe i zbiór wartości funkcji o równaniu:

\(\displaystyle{ h(x)=cos(sinx)}\)

z góry dziękuję za pomoc =]
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

miejsca zerowe i zbiór wartości

Post autor: scyth »

\(\displaystyle{ h(x)=0 \iff \sin x = \frac{\pi}{2} + k \pi \ \Rightarrow h(x) > 0 \\
h(x) \\}\)
ODPOWIEDZ