Problem z rysunkiem

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
poli_zei
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 17
Rejestracja: 19 lis 2007, o 18:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PRA
Podziękował: 1 raz

Problem z rysunkiem

Post autor: poli_zei »

Mam problem: sin(x-y)=0
to wiem że: x-y=kpi => y=x-kpi
Ale jak to narysować??
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

Problem z rysunkiem

Post autor: soku11 »

To jest rodzina funkcji, tak wiec nie bedzie to zwykla jedna prosta. Tj:
\(\displaystyle{ 1)\ y=x\\
2)\ y=x-\pi\\
3)\ y=x+\pi\\
4)\ y=x-2\pi\\
...}\)


Itd. POZDRO
ODPOWIEDZ