rozwiaz rownanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
andrzejskurcz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 7 lut 2008, o 18:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Plock
Podziękował: 14 razy

rozwiaz rownanie

Post autor: andrzejskurcz »

witam i prosze o pomoc, motam sie z tym motam i wymodzic nie moge OCB.

\(\displaystyle{ \cos x \sin 7x = \cos 3x \sin 5x}\)
Ostatnio zmieniony 9 mar 2008, o 19:05 przez andrzejskurcz, łącznie zmieniany 1 raz.
mms
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 281
Rejestracja: 30 wrz 2007, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tychy
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 21 razy

rozwiaz rownanie

Post autor: mms »

wsk: Wzór na iloczyn sinusa i cosinusa.
andrzejskurcz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 7 lut 2008, o 18:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Plock
Podziękował: 14 razy

rozwiaz rownanie

Post autor: andrzejskurcz »

nom po uzyciu tego wzoru otrzymuje ze \(\displaystyle{ sin6x = sin2x}\) i co dalej?
mms
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 281
Rejestracja: 30 wrz 2007, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tychy
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 21 razy

rozwiaz rownanie

Post autor: mms »

Na jedną stronę z tym i wzór na różnicę sinusów. : )
ODPOWIEDZ