rozwiaz rownania

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
andrzejskurcz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 111
Rejestracja: 7 lut 2008, o 18:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Plock
Podziękował: 14 razy

rozwiaz rownania

Post autor: andrzejskurcz »

blagam pomozcie, na rano to mam miec do sql gotowe

rozwiaz rownanie

1. \(\displaystyle{ ctgx + tgx = \frac{4 \sqrt{3} }{3}}\)

2.\(\displaystyle{ (cosx - sinx)^2 + tgx = 2sin^2x}\)

3. \(\displaystyle{ sinx tgx - \sqrt{3} = tgx - \sqrt{3}sinx}\)
arpa007
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 948
Rejestracja: 24 mar 2007, o 16:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 235 razy

rozwiaz rownania

Post autor: arpa007 »

1) \(\displaystyle{ sin x cos x= \frac{\sqrt{3}}{4}\\2sin x cos x= \frac{\sqrt{3}}{2}\\sin(2x)= \frac{\sqrt{3}}{2}}\)
dalej sobie poradzisz
ODPOWIEDZ