zredukowany wynik

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
tu-ti-tu-rum-tu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 8 lis 2007, o 16:07
Płeć: Kobieta
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 4 razy

zredukowany wynik

Post autor: tu-ti-tu-rum-tu »

Czy jeżeli mam taki wynik:
\(\displaystyle{ x= \frac{78pi}{15}+12kpi x= \frac{138pi}{15}+12kpi}\)
to mogę sobie zamienić na:
\(\displaystyle{ x= \frac{18pi}{15}+12kpi x= \frac{18pi}{15}+12kpi}\)
\(\displaystyle{ x= \frac{18pi}{15}+12kpi}\)
Grzesku
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 21 sty 2007, o 18:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

zredukowany wynik

Post autor: Grzesku »

Ale po co ?
ODPOWIEDZ