koncowe ramie lezy w drugiej cwiartce ukladu wspolrzednych..
-
- Użytkownik
- Posty: 143
- Rejestracja: 27 gru 2007, o 21:28
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Wawa
- Podziękował: 28 razy
koncowe ramie lezy w drugiej cwiartce ukladu wspolrzednych..
oblicz wartosc wyrazenia \(\displaystyle{ cos\alpha}\) jesli wieesz ze koncowe ramie lezy w drugiej cwiartce ukladu wspolrzednych, a \(\displaystyle{ sin\alpha = \sqrt{2m- m^{2} } i m}\)
- Piotrek89
- Użytkownik
- Posty: 1051
- Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Górowo Iławeckie
- Pomógł: 278 razy
koncowe ramie lezy w drugiej cwiartce ukladu wspolrzednych..
\(\displaystyle{ \sin =\sqrt{2m-m^{2}}\)
\(\displaystyle{ \sin ^{2} =2m-m^{2}}\)
\(\displaystyle{ 1-\cos ^{2} =2m-m^{2}}\)
\(\displaystyle{ \cos =\sqrt{(m-1)^{2}}\)
\(\displaystyle{ \cos =|m-1|}\)
no i jeszcze warunek z drugą ćwiartką
\(\displaystyle{ \sin ^{2} =2m-m^{2}}\)
\(\displaystyle{ 1-\cos ^{2} =2m-m^{2}}\)
\(\displaystyle{ \cos =\sqrt{(m-1)^{2}}\)
\(\displaystyle{ \cos =|m-1|}\)
no i jeszcze warunek z drugą ćwiartką