oblicz
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
oblicz
\(\displaystyle{ \sin ft(\frac{\pi}{3}+x\right)-\sin ft(\frac{\pi}{3}-x\right)=0\\
\sin ft(\frac{\pi}{3}+x\right)+\sin ft(x-\frac{\pi}{3}\right)=0\\
2\cos ft(\frac{\pi}{6}\right)\sin (x)=0\\
\sin (x)=0\\
x=k\pi\ \ k\in\mathbb{Z}}\)
POZDRO
\sin ft(\frac{\pi}{3}+x\right)+\sin ft(x-\frac{\pi}{3}\right)=0\\
2\cos ft(\frac{\pi}{6}\right)\sin (x)=0\\
\sin (x)=0\\
x=k\pi\ \ k\in\mathbb{Z}}\)
POZDRO