tg 2 alfa

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Gezzz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 31 sty 2008, o 18:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wawa
Podziękował: 15 razy

tg 2 alfa

Post autor: Gezzz »

\(\displaystyle{ tg\alpha= \frac{3}{4}}\) Jak policzyc \(\displaystyle{ tg 2\alpha}\) ?
Awatar użytkownika
Piotrek89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1051
Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Górowo Iławeckie
Pomógł: 278 razy

tg 2 alfa

Post autor: Piotrek89 »

\(\displaystyle{ \tan 2\alpha=\frac{2\tan }{1-\tan ^{2}\alpha}}\)
ODPOWIEDZ