Zbiór wartości

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
NuLLsKiLL
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 55
Rejestracja: 16 sie 2007, o 10:07
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Nicość
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 1 raz

Zbiór wartości

Post autor: NuLLsKiLL »

Dana jest funkcja:
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{ctgx+tgx}{2(ctgx-tgx)}-1}\)
określona dla \(\displaystyle{ x\in(0;\frac{\pi}{4})}\). Wyznacz jej zbiór wartości.
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Zbiór wartości

Post autor: Lorek »

rozszerz ułamek o \(\displaystyle{ \sin x\cos x}\)
ODPOWIEDZ