Nierówność z wartością bezwzględną
Nierówność z wartością bezwzględną
\(\displaystyle{ |cosx-\frac{1}{2}| Może dużo go tu nie było potrzebne, ale zawsze TEX [/color]}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 852
- Rejestracja: 23 paź 2004, o 10:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Lublin
- Pomógł: 28 razy
Nierówność z wartością bezwzględną
korzystasz z
\(\displaystyle{ |cosx-\frac{1}{2}|%3C1\ ftrightarrow\ \cos x - \frac{1}{2}%3C1\ \ \cos x - \frac{1}{2}%3e-1}\)
\(\displaystyle{ |cosx-\frac{1}{2}|%3C1\ ftrightarrow\ \cos x - \frac{1}{2}%3C1\ \ \cos x - \frac{1}{2}%3e-1}\)