Rozwiaz rownanie \(\displaystyle{ \frac{1}{sinx}}\)= \(\displaystyle{ \frac{1}{sin4x}}\) w przedziale \(\displaystyle{ [-\pi;\pi]}\)
dzieki za pomoc z gory:)
Drobne korekty zapisu,
Piotrek89
rownanie trygonometryczne sinus
- Piotrek89
- Użytkownik
- Posty: 1051
- Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Górowo Iławeckie
- Pomógł: 278 razy
rownanie trygonometryczne sinus
\(\displaystyle{ \sin x= \sin 4x}\)
\(\displaystyle{ \sin x - \sin 4x=0}\)
i teraz ze wzoru na różnicę sinusów, nie zapomnij o dziedzinie
\(\displaystyle{ \sin x - \sin 4x=0}\)
i teraz ze wzoru na różnicę sinusów, nie zapomnij o dziedzinie