Oblicz...
-
- Użytkownik
- Posty: 948
- Rejestracja: 24 mar 2007, o 16:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 235 razy
Oblicz...
\(\displaystyle{ \sin 60^{o}= \frac{ \sqrt{3}}{2}}\)
\(\displaystyle{ \frac{(\frac{\sqrt{3}}{2})^2 - ( \frac{1}{4})^2}{1+ \frac{27}{8}}= \frac{ \frac{11}{16}}{ \frac{35}{8}}= \frac{11}{70} 0,157}\)
\(\displaystyle{ \frac{(\frac{\sqrt{3}}{2})^2 - ( \frac{1}{4})^2}{1+ \frac{27}{8}}= \frac{ \frac{11}{16}}{ \frac{35}{8}}= \frac{11}{70} 0,157}\)