sin, cos

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
nina90
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 226
Rejestracja: 4 paź 2007, o 14:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Opole
Podziękował: 93 razy
Pomógł: 3 razy

sin, cos

Post autor: nina90 »

ile wynosi:

\(\displaystyle{ cos0^{0}}\)
\(\displaystyle{ cos4 ^{0}}\)
\(\displaystyle{ cos \frac{\pi}{2}}\)
\(\displaystyle{ sin1}\) (tu jest sin1, 1 podany jest w radianach chyba )
natkoza
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2278
Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
Podziękował: 41 razy
Pomógł: 602 razy

sin, cos

Post autor: natkoza »

\(\displaystyle{ cos0^o=1\\
cos4^o\approx 0,9976\\
cos\frac{\pi}{2}=0}\)
ODPOWIEDZ