Określ zbiór wartości
\(\displaystyle{ f(x) = sinxcosx}\)
Jak się za takie coś zabrac?
Określ zbiór wartości
-
- Użytkownik
- Posty: 177
- Rejestracja: 24 lis 2005, o 18:10
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wroclaw
- Podziękował: 16 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 2278
- Rejestracja: 11 kwie 2007, o 18:49
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Dąbrowa Górnicza
- Podziękował: 41 razy
- Pomógł: 602 razy
Określ zbiór wartości
\(\displaystyle{ f(x)=sinx cosx=\frac{1}{2}sin2x\\
-1 q sinx\leq 1\\
-1 q sin2x\leq 1\\
-\frac{1}{2}\leq \frac{1}{2}sin2x\leq \frac{1}{2}}\)
-1 q sinx\leq 1\\
-1 q sin2x\leq 1\\
-\frac{1}{2}\leq \frac{1}{2}sin2x\leq \frac{1}{2}}\)