rozwiazanie układu w trygonometrii!

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
dyzzio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 264
Rejestracja: 10 lut 2008, o 16:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sląsk
Podziękował: 185 razy

rozwiazanie układu w trygonometrii!

Post autor: dyzzio »

witam!

mam takie zadanko:

wykaz, ze układ ma dla kazdego kąta alfa dokł. 1 rozw:

xsin(alfa)-3y=3
2x+2y=5 to jest "spięte" razem w układ
arpa007
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 948
Rejestracja: 24 mar 2007, o 16:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Poznań
Podziękował: 10 razy
Pomógł: 235 razy

rozwiazanie układu w trygonometrii!

Post autor: arpa007 »

dyzzio pisze: wykaz, ze układ ma dla kazdego kąta alfa dokł. 1 rozw:

xsin(alfa)-3y=3
2x+2y=5 leftarrow to jest "spięte" razem w układ
najpierw naucz sie pisac w LaTeXiE, a pozniej pros o rozwiazanie
kurs LaTeXa > https://matematyka.pl/viewtopic.php?t=28951
ODPOWIEDZ