Oblicz
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
Oblicz
Podpowiedz:
\(\displaystyle{ x=-(cos^2165-sin^2165)=-cos330=-cos(360-30)=...\\
y=\frac{2sin195\cdot cos195}{2}=\frac{sin390}{2}=\frac{1}{2}sin(360+30)=...}\)
I dalej juz wychodzi ladnie POZDRO
\(\displaystyle{ x=-(cos^2165-sin^2165)=-cos330=-cos(360-30)=...\\
y=\frac{2sin195\cdot cos195}{2}=\frac{sin390}{2}=\frac{1}{2}sin(360+30)=...}\)
I dalej juz wychodzi ladnie POZDRO