rówanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Paatyczak
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 120
Rejestracja: 6 wrz 2007, o 22:13
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zduńska Wola
Podziękował: 58 razy

rówanie

Post autor: Paatyczak »

\(\displaystyle{ 4cos^{2} x + cos ^{2}2x= 2}\)
Awatar użytkownika
setch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1307
Rejestracja: 14 sie 2006, o 22:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bełchatów
Podziękował: 155 razy
Pomógł: 208 razy

rówanie

Post autor: setch »

Wydaje mi się, że powinien wystrczyć ten wzór \(\displaystyle{ \cos 2x =\cos ^2 x-\ sin ^2 x=2\cos ^2 x -1}\)
ODPOWIEDZ