Witam,
Mam problem z dwoma zadaniami, proszę o jakieś wskazówki, jak się za to zabrać?
zad.1
Naszkicuj wykres funkcji \(\displaystyle{ y= \frac{ ft|sin2x \right| }{sin2x}ft| sin2x\right| }{sin2x} qslant 5\pi}\)
Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Równania i nierówności trygonometryczne, 2 zadania.
-
- Użytkownik
- Posty: 195
- Rejestracja: 1 sty 2008, o 13:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wielkopolska
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 56 razy
Równania i nierówności trygonometryczne, 2 zadania.
Zad. 1
Jak masz funkcję z wartością bezwzględną robisz w ten sposób:
\(\displaystyle{ f(x) = \frac { \left| sin2x \right| }{sin2x}}\)
Dla sin2x>0
\(\displaystyle{ f(x) = \frac { sin2x }{sin2x}}\)
\(\displaystyle{ f(x) = 1}\)
Dla sin2x
Jak masz funkcję z wartością bezwzględną robisz w ten sposób:
\(\displaystyle{ f(x) = \frac { \left| sin2x \right| }{sin2x}}\)
Dla sin2x>0
\(\displaystyle{ f(x) = \frac { sin2x }{sin2x}}\)
\(\displaystyle{ f(x) = 1}\)
Dla sin2x
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 30 sty 2008, o 18:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Nowa Sarzyna
Równania i nierówności trygonometryczne, 2 zadania.
Dziękuję bardzo Z drugim w międzyczasie sobie poradziłem także chyba można zamknąć temat.