rozwiąż równania
-
- Użytkownik
- Posty: 623
- Rejestracja: 24 maja 2006, o 17:52
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: ..
- Podziękował: 4 razy
- Pomógł: 110 razy
rozwiąż równania
Na początek dziedzina.
\(\displaystyle{ \cos x 1 \\
x 2k \pi, \ k \mathbb{Z}}\)
\(\displaystyle{ \sin x=0 x=k \pi, , \ k \mathbb{Z}}\)
No i ostatecznie \(\displaystyle{ x=\pi + 2k \pi , \ k \mathbb{Z}}\)
\(\displaystyle{ \cos x 1 \\
x 2k \pi, \ k \mathbb{Z}}\)
\(\displaystyle{ \sin x=0 x=k \pi, , \ k \mathbb{Z}}\)
No i ostatecznie \(\displaystyle{ x=\pi + 2k \pi , \ k \mathbb{Z}}\)