\(\displaystyle{ f(x)=cos2x-2sinx}\)
\(\displaystyle{ x R}\)
Wyznacz zbiór wartości funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 3507
- Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Brodnica
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 1260 razy
Wyznacz zbiór wartości funkcji
\(\displaystyle{ f(x)=cos2x-2sinx=1-2sin^2x-2sinx \\ \\ t=sinx\in \\ g(t)=-2t^2-2t+1}\)
Znajdź największą i najmniejszą wartość funkcji g. Zbiorem wartości będzie przedział domkniety od najmniejszej do najwiekszej wartości.
Znajdź największą i najmniejszą wartość funkcji g. Zbiorem wartości będzie przedział domkniety od najmniejszej do najwiekszej wartości.
-
- Użytkownik
- Posty: 948
- Rejestracja: 24 mar 2007, o 16:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 235 razy
Wyznacz zbiór wartości funkcji
\(\displaystyle{ f(x)= \cos^{2}x- \sin^{2}x-2\sin x}\)
\(\displaystyle{ f(x)=1- \sin^{2}x- \sin^{2}x-2\sin x}\)
\(\displaystyle{ f(x)= -2\sin^{2}x -2 \sin x +1}\)
\(\displaystyle{ f(x)=1- \sin^{2}x- \sin^{2}x-2\sin x}\)
\(\displaystyle{ f(x)= -2\sin^{2}x -2 \sin x +1}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 48
- Rejestracja: 31 sty 2008, o 18:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: wawa
- Podziękował: 15 razy
Wyznacz zbiór wartości funkcji
Jak funkcja kwadratowa moze miec jednoczesnie najmniejsza i najwieksza wartosci?? nie rozumiem ;//
[ Dodano: 16 Lutego 2008, 14:16 ]
a sorki juz zalapalem... bo to w przedziale P
[ Dodano: 16 Lutego 2008, 14:16 ]
a sorki juz zalapalem... bo to w przedziale P