Proszę o wskazówki do naszkicowania następujących funkcji:
1)
\(\displaystyle{ f(x)= 2 sinx *|cosx| , x = }\)
2)
\(\displaystyle{ f(x)= (sin \frac{1}{4}x+ cos \frac{1}{4}x) ^{2}}\)
3)
\(\displaystyle{ f(x)= \sqrt{2} (sinx + cosx)}\)
Wykresy f. trygonometrycznych
- AgnieszkaP
- Użytkownik
- Posty: 36
- Rejestracja: 1 sty 2008, o 10:17
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraśnik
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 4 razy
- Piotrek89
- Użytkownik
- Posty: 1051
- Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Górowo Iławeckie
- Pomógł: 278 razy
Wykresy f. trygonometrycznych
wskazówka do 3)
\(\displaystyle{ f(x)=\sqrt{2}\sin x + \sqrt{2}\cos x =2\left( \frac{\sqrt{2}}{2}\sin x + \frac{\sqrt{2}}{2}\cos x \right)}\)
\(\displaystyle{ f(x)=\sqrt{2}\sin x + \sqrt{2}\cos x =2\left( \frac{\sqrt{2}}{2}\sin x + \frac{\sqrt{2}}{2}\cos x \right)}\)