Okreś zbiór wartości funkcji :
a) \(\displaystyle{ y=2 ^{cosx}}\) \(\displaystyle{ i}\) \(\displaystyle{ x < \frac{pi}{3} , pi>}\)
b) \(\displaystyle{ y= \frac{1-2sinx}{sinx+1}}\)
Proszę o pomoc
Określ zbiór....
-
- Użytkownik
- Posty: 948
- Rejestracja: 24 mar 2007, o 16:26
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 10 razy
- Pomógł: 235 razy
Określ zbiór....
z rysunku odczytujesz:
\(\displaystyle{ 1) D_{f}^{-1}\in }\)
\(\displaystyle{ \pi}\) to
\(\displaystyle{ \cos x}\) to
\(\displaystyle{ 1) D_{f}^{-1}\in }\)
\(\displaystyle{ \pi}\) to
Kod: Zaznacz cały
pi
Kod: Zaznacz cały
cos x