kilka rownan bardzo prostych

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Lewy2905
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 22 sty 2008, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z nienacka:P

kilka rownan bardzo prostych

Post autor: Lewy2905 »

kilka rownan bardzo prostych

\(\displaystyle{ tgx=- \frac{ \sqrt{3} }{2}}\)
\(\displaystyle{ sin3x=- \frac{ \sqrt{2} }{2}}\)
\(\displaystyle{ cos4x=- \frac{ \sqrt{3} }{3}}\)
\(\displaystyle{ ctg3x=- \frac{ \sqrt{3} }{3}}\)
Ostatnio zmieniony 22 sty 2008, o 23:01 przez Lewy2905, łącznie zmieniany 1 raz.
Baca48
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 195
Rejestracja: 1 sty 2008, o 13:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolska
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 56 razy

kilka rownan bardzo prostych

Post autor: Baca48 »

\(\displaystyle{ sin3x=- \frac{ \sqrt{2} }{2}}\)
\(\displaystyle{ 3x=- \frac{ \pi }{4}+2k\pi 3x= \frac{ 5\pi }{4}+2k\pi}\)
\(\displaystyle{ x=- \frac{ \pi }{12}+ \frac{2}{3} k\pi x= \frac{ 5\pi }{12}+\frac{2}{3} k\pi}\)



\(\displaystyle{ cos4x=- \frac{ \sqrt{3} }{2}}\)
\(\displaystyle{ 4x= \frac{ 7\pi}{6}+2k\pi 4x=- \frac{ 7\pi}{6}+2k\pi}\)
\(\displaystyle{ x= \frac{ 7\pi}{24}+ \frac{k\pi}{2} x=- \frac{ 7\pi}{24}+\frac{k\pi}{2}}\)

Reszta jest dobrze przepisana?
Lewy2905
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 22 sty 2008, o 19:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: z nienacka:P

kilka rownan bardzo prostych

Post autor: Lewy2905 »

xD spie dzis sorki;/ juz poprawiam>>>
Baca48
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 195
Rejestracja: 1 sty 2008, o 13:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wielkopolska
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 56 razy

kilka rownan bardzo prostych

Post autor: Baca48 »

\(\displaystyle{ ctg3x=- \frac{ \sqrt{3} }{3}}\)
\(\displaystyle{ 3x= \frac{-\pi}{3}+k\pi}\)
\(\displaystyle{ x= \frac{-\pi}{9}+ \frac{k\pi}{3}}\)

Ten tgx też chyba jest źle przepisany, myślę jednak, że powinieneś teraz sobie sam poradzić z nim. Pozdrawiam
ODPOWIEDZ